Q-PIR – kylrumslösningar med utmärkta brandegenskaper

Nu säger vi adjö till tidigare kompromisser och nödlösningar. Finnebäcks nya kylrumssystem Q-PIR ger en färdig, skräddarsydd kylrumslösning som förenar utmärkta brandegenskaper och godkännande enligt B-s1, d0 med unika kopplingslås som gör systemet lätt att montera.

Det är mycket som måste falla på plats i ett fungerande kyl- och frysrum. Konstruktion och isolering ska ge energivärden av absolut toppklass, rummen ska vara lätta att montera och ha en finish som står sig i längden. I en allt tuffare kravmiljö ska rummen dessutom svara upp mot högt ställda krav sett till brandsäkerheten.

– Vår Q-PUR-panel har under många år gett oss ett panelsystem med fantastiska egenskaper, säger Finnebäcks VD Anna Holmgren. Kompletteringen med Q-PIR för drygt ett år sedan fullbordade vårt program. Vi kan nu erbjuda två högkvalitativa kyl- och frysrumssystem med isolering anpassad efter kravbilden där de monteras.

Både Q-PUR och Q-PIR har en unik stålplåt vars ytbeläggning varken brinner, ryker eller droppar. Plåten uppfyller dessutom korrosionsklass C4, egenskaper som Finnebäcks är ensamma om på den svenska marknaden.

Båda systemet har mycket låga U-värden och är genom de ingjutna kopplingslåsen lika lätta att montera. Systemen har hög mekanisk bärighet och högkvalitativt ytskikt. Till det yttre upplevs ingen skillnad.

Det som skiljer är panelernas isolering där Q-PIR fylls med PIR – polyisocyanurat. PIR-skummet ger panelerna egenskaperna som krävs för högsta klassningskrav sett till brand.
– Med Q-PIR uppnår vi den höga ”B-klassningen” vilket för oss och våra kunder är ett viktigt tekniskt genombrott, konstaterar Anna Holmgren.

Under ett år på marknadens har Q-PIR monterats hos flera viktiga kunder. Godkännandet enligt B-s1, d0 har också medverkat till nya kunder inom områden med höga brandkrav. Lanseringen går nu in i en ny fas och införsäljningen kommer att intensifieras. Håll ett vakande öga på vårt nyhetsflöde!