Vi summerar en hektisk start på 2022

Finnebäcks VD, Anna Holmgren summerar ett intensivt första halvår med en hög efterfrågan på Finnebäcks produkter. Försäljningen har varit hög på samtliga våra nordiska marknader. Vi har också exporterat ett antal projekt vidare ut i Europa. Projekten har varierat med tonvikt på förskolor, produktionslokaler och butiker. 

Q-PIR har väckt intresse 
Vårt brandklassade system Q-PIR har tagits emot väl. Över lag ser vi ett växande intresse och nyfikenhet för Q-PIR systemet och dess egenskaper, vilket är glädjande. Extra roligt att vi har en ökad efterfrågan på Q-PIR från den norska marknaden.  

Fler ”Finnebäckare”  
För att möta efterfrågan så har vi rekryterat under året och är nu sju st ”Finnebäckare” ytterligare i verksamheten och alla har kommit bra in i gänget.  

Osäkerheter i omvärlden 
2022 började dock med osäkerhet i hur invasionen av Ukraina skulle komma att påverka oss. En händelse som inföll i ett läge där vi ännu inte helt kommit ur pandemin och dess restriktioner. På Finnebäcks har vi hållit fast vid vår strategi att öka våra lagernivåer för att säkra materialtillgången. Vi är stolta över att vi trots en flerårig materialosäkerhet aldrig stått med materialbrist.  

Äntligen kan vi träffas 
Så kom till slut dagen man nästan inte hade vågat hoppas på…. Restriktionerna hävdes och vi har under våren börjat ta emot besökare och själva så smått börjat göra kund- & byggplatsbesök igen. Att kunna träffas även fysiskt är en viktig pusselbit som ger energi och inspiration till hela verksamheten! 

Exempel på vad som hänt under första halvåret 2022 


Investering i automatiserad kemikalieblandare 
Finnebäcks har under våren investerat i en kemikalieblandare för att automatiskt blanda våra kemikalier till en optimal mix. Det har varit ett utmanande projekt där vi stött på oväntade hinder. Nu äntligen är maskinen i drift och vi ser redan fina förbättringar i våra produktionstider som kommer förbättra kapaciteten i paneltillverkningen. 

Kunskapsutbyte som fått goda omdömen 
Webb-kursen ”bra att veta om kylrum och frysrum” startades upp och har varit mycket uppskattad av kursdeltagarna. Kursen vänder sig till dig som beskrivare eller beställare som önskar ta del av råd och stöd för att undvika vanliga fällor i kyl- och frysrumsprojekt.  Skicka gärna in en intresseanmälan så bokar vi in en kurs även för er! 

Råd och stöd på vår webb 
Webben har fått sig ett ansiktslyft, ta gärna en titt på finnebacks.se. Vi är tacksamma för feedback hur vi kan göra den ännu mer användarvänlig och informativ.     

Med önskan om en glad sommar 
På Finnebäcks ser vi med förväntan fram emot en höst med givande samarbeten och spännande projekt! 

Önskar dig en riktigt härlig sommar!