Vi hjälper Matakuten att minska energiförbrukningen

Finnebäcks har haft det stora nöjet att leverera kyl- och frysrum till Matakuten i Gävle! 

Matakuten är en ideell förening som samlar in mat som annars skulle slängas från butiker, grossister och restauranger. Maten delas sedan ut till de mest behövande i samhället. Under 2023 delade de ut 29.000 matkassar, motsvarande 220 ton livsmedel. 

Kontakten med Matakuten etablerades genom vår kund Gästrike Värmepump och Kylar AB. Vi startade upp projektet i juni förra året och redan två månader senare kunde vi leverera ett kylrum. Under våren 2024 genomfördes ännu en leverans, denna gång ett frysrum.

Tidigare använde Matakuten kyl- och frysskåp, en mindre effektiv och mer kostsam lösning som drar mycket el. Med kyl- och frysrum från Finnebäcks minskar deras energiförbrukning och de får en mer hållbar lösning.

Det känns fantastiskt att vara en del av denna kedja, där vår teknik hjälper till att minska energiförbrukningen och öka hållbarheten. Matakutens engagemang för att ta tillvara på mat och minska matsvinnet är inspirerande och vi är stolta över att kunna bidra med våra produkter och vår expertis. Det är också tryggt att vi finns nära till hands för att ge support och eftermarknadsservice.

Stort tack till Gästrike Värmepump och Kylar AB och Matakuten för förtroendet!